Cookie- och sekretesspolicy

Behandling av personuppgifter – uppfyllande av avtal

I samband med att du handlar hos oss har du angivit flera personuppgifter. Det gäller specifikt:
• Ditt namn
• Din adress
• Din e-postadress
• Ditt telefonnummer
• Dina betalningsuppgifter

Vi behandlar dessa personuppgifter i samband med att vi verkställer ditt köp, eftersom det är nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla vår del av avtalet. Vi behandlar även personuppgifterna under en begränsad period efter köpet för att säkerställa att allt går som det ska. När vi inte längre behöver informationen/dessa data raderas de från våra system.
Om du har beställt leverans överförs uppgifterna om ditt namn, din adress, ditt telefonnummer och e-postadress till vår fraktleverantör i syfte att leverera det som du har köpt.

Behandling av personuppgifter – godkännande

Om du har kryssat i rutan ”Ja tack till nyhetsbrev” behandlar vi din e-postadress och uppgifterna om ditt köp/din registrering hos oss, till dess att det inte längre är relevant att göra det. Det innebär i praktiken fram till dess att du meddelar oss om att du inte längre vill ta emot mejl från oss.
Du kan alltid ta tillbaka ditt godkännande. Det kan du antingen göra med hjälp av länken längst ned i våra mejl eller genom att kontakta oss direkt via e-post om att du inte längre vill ta emot våra nyhetsbrev.

Datasäkerhet

Oavsett om vi behandlar dina personuppgifter för att uppfylla ett avtal eller genom ditt godkännande, behandlar vi alltid dina personuppgifter säkert och konfidentiellt i enlighet med gällande lagstiftning, däribland allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och dataskyddslagen.
Dina uppgifter används endast för de ändamål som de har samlats in för, och raderas när detta ändamål har uppfyllts eller inte längre är relevant. Vi använder oss av tredje part för att behandla dina betalningsuppgifter och för hanteringen av dina köp i vårt CRM-system. Vi har ingått personuppgiftsbiträdesavtal med dessa personuppgiftsbiträden, vilket är vår garanti för att de följer gällande regler om skydd av dina personuppgifter.

Information, invändning, ändring, dataportabilitet och radering

Du kan alltid kontakta oss för att få information om vilka av dina personuppgifter som vi lagrar. Det kan du göra genom att kontakta

FinansBasen
Danskt org. nr. (CVR): 39352982
Frejasvej 39
8600 Silkeborg
Telefon: 81405125
E-post: jannicksylvesttroelsen@gmail.com

Om det finns fel i våra uppgifter kan du alltid be att få dem rättade, så att vi har korrekta uppgifter. Du har också rätt att få ut uppgifterna i ett allmänt format (dataportabilitet). Om du har önskemål om ändringar eller dataportabilitet får du också gärna skriva till oss på e-postadressen som nämns ovan.
Om du inte längre vill att vi ska behandla dina personuppgifter eller att vi ska begränsa behandlingen av dina personuppgifter kan du skicka en begäran om detta till e-postadressen som nämns ovan.
Dina uppgifter (med undantag för din e-postadress i samband med andra relevanta uppgifter, om du har godkänt att dessa behandlas avseende mottagande av erbjudande) raderas 6 månader efter att du har tagit emot din vara/tjänsten.
Om du vill ta tillbaka ditt godkännande av behandlingen av din e-postadress (så att vi kan skicka våra nyhetsbrev och relevanta erbjudanden) kan du göra det när som helst genom att trycka på en länk i något av våra nyhetsbrev. Om du vill invända mot vår behandling av dina personuppgifter, kan du vända dig till Datatilsynet på adressen Borgergade 28, 5., 1300 København, telefon +45 33 19 32 00, e-post: dt@datatilsynet.dk.

Cookiepolicy

Kontaktinformation/utgivare

Finansbasen
Danskt org. nr. (CVR): 39352982
Frejasvej 39
8600 Silkeborg
Telefon: +45 81405125
E-post: jannicksylvesttroelsen@gmail.com

Introduktion – för dig som besöker oss

Hos Finansbasen använder vi cookies på vår webbplats för att ge dig en bättre upplevelse och göra det hela lättare för dig.
Cookies är i korthet små ”program” som hämtar data om hur du använder en webbplats. Vi använder dem bl.a. för att kunna se hur många besök vi har haft på vår webbplats, och hur många av dess tillhörande sidor som besöks, så att vi kan göra användarupplevelsen bättre. När man administrerar en webbplats kan man dra nytta av cookies på många sätt.

Utöver detta samlar vi även in data från vår webbplats. Om du till exempel fyller i ett kontaktformulär lagrar vi dessa data, så att vi kan använda dem på rätt sätt: för att kunna kontakta dig igen.

Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft 25 maj 2018, och vi arbetar hårt med att efterleva den och säkerställa att dina data endast används i de syften som du har godkänt.

Vi försöker dessutom att vara så transparenta som möjligt för att ge dig bra insyn i hur vi samlar in och hanterar dina data.

Glöm inte bort att du alltid är välkommen att kontakta oss och ställa frågor om vår cookie- och sekretesspolicy.

Vad samlar vi in?

Vi samlar bara in data när du godkänner att vi gör det vid besök på vår webbplats.

Vi kan fråga dig om:
• ”Personuppgifter” – definitionen av personuppgifter är information som kan identifiera dig som person, eller som kan vara unik för dig. Det kan vara ditt namn, din e-postadress eller ditt telefonnummer.
• ”Annan information” – kan till exempel vara ditt företagsnamn, branschen du arbetar inom eller vilken webbläsare som du använde för att besöka vår webbplats.
• Som utgångspunkt samlar vi inte in ”känsliga data”. Detta innebär data som rör dina personliga åsikter, religion, ras, ursprung m.m. Om vi skulle samla in sådana data uppmärksammar vi dig uttryckligen om det, innan du lämnar ut sådan data.

Hur samlar vi in dessa data?

Vi samlar in data på två olika sätt: direkt och indirekt.

Direkt åtkomst till dina data ger du oss till exempel om du:
• fyller i ett formulär på vår webbplats (oavsett formulär lagras data under en begränsad period)
• skriver till oss via en eventuell chattmodul på webbplatsen
• svarar på undersökningar eller liknande från oss

Indirekt samlar vi automatiskt in data när du besöker vår webbplats. Första gången du besöker vår webbplats (och många andra webbplatser) bekräftar du med ”OK” att vi får använda cookies. Dessa cookies bidrar till att samla in data om din användning av vår webbplats och våra tjänster. Exempel på det är:
• Trafikdata (digital)
• Plats
• Webbläsare

Sådana data kan inte identifiera dig som person, men hjälper oss att få reda på hur måna besökare vi har på vår hemsida, hur många som har tagit kontakt eller gjort ett köp hos oss, för att föra statistik.

Vi kan inte identifiera enskilda personer med dessa data, utan de överförs endast automatiskt till programmet Google Analytics, som kan du läsa mer om här: Google Analytics

Om du vid något tillfälle vill få överblick över vilka cookies vi (och andra) använder kan du hitta instruktioner för olika webbläsare här: Hantera cookies

Om du vill läsa mer om vanliga cookies finns mer information på danskemedier.dk

Hur/varför använder vi informationen som vi samlar in?

Det kan finnas många skäl till hur och varför vi använder data som vi samlar in. Nedan följer ett par av dessa skäl.

  • För att skapa en bättre upplevelse på vår webbplats. Vi kan titta på hur du tar dig runt på webbplatsen, så att vi kan uppdatera webbplatsen så att den blir lättare att hitta på.
    • För att visa dig marknadsföring för någon av våra produkter vid någon annan tidpunkt eller i någon annan tjänst. Det kan också vara för att uteslutadig från vår marknadsföring om du redan har köpt vår produkt.
    • För att kunna svara på dina eventuella frågor till oss.
    • För att veta hur många besökare webbplatsen får per dag, månad och år.

Det finns många skäl till att vi samlar in data, men tyngdpunkten ligger på att göra vårt företag bättre, så att vi alltid kan ge våra kunder/besökare en bra upplevelse på webbplatsen.

Få åtkomst till, redigera och ta bort dina egna data

Du kan alltid kontakta oss och få reda på vilka typer av data som vi lagrar om dig och eventuellt ta bort dem, om du vill det.

Vi har skrivit texten ovan för att vara så transparenta som möjligt om de data som vi samlar in via vår webbplats. Vi hoppas att den har varit informativ för dig i fråga om varför och hur vi använder de data som vi samlar in via vår webbplats.

Vi är mycket noggranna med dina data och skulle aldrig dela eller sälja dem.