Bo i stuga på Öland


Bo i stuga på Öland

Att stuga öland är en perfekt lösning för de som vill njuta av naturskönhet och avkoppling. Öland är en av Sveriges mest älskade semesterorter och erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Från soliga stränder till historiska slott, här finns något för alla.

Upplev Ölands fantastiska natur

När du bor i stuga på Öland, är du omgiven av en fantastisk natur. Öns unika flora och fauna gör den till ett paradis för naturälskare. Du kan vandra genom alvarslandskapet med dess ovanliga växter och djur, eller utforska Trollskogen på norra delen av ön. Få platser erbjuder en så mångsidig naturupplevelse som Öland. Det är enkelt att ta med sig cykeln och utforska de kilometerlånga cykelvägarna som slingrar sig genom landskapet. För fågelskådare är Beijershamn och Ottenby två platser som är väl värda ett besök.

Vid kusten hittar du också flera härliga stränder. Böda Sand är kanske den mest kända, en lång sandstrand som är perfekt för en dag av sol och bad. Här finns aktiviteter för både stora och små, från beachvolleyboll till kite-surfing. Föredrar du en lugnare stund kan du leta dig till någon av de mer avlägsna stränderna och njuta av stillheten och det klara vattnet.

Aktiviteter för hela familjen

Öland erbjuder också en mängd olika aktiviteter för familjen. Ett besök till Borgholms slottsruin ger en inblick i Ölands rika historia och erbjuder samtidigt en fantastisk utsikt över omgivningarna. För de yngre är ett besök till Ölands Djur- och Nöjespark ett måste. Här kan barnen njuta av karuseller, vattenland och se exotiska djur på samma gång.

Konstintresserade kan besöka Capellagården och ta del av vackra konsthantverk och konstutställningar. För de som är intresserade av kultur finns flera museer och gallerier att utforska. Öland Kunstmuseum och VIDA Museum är två platser som erbjuder en inblick i både nutida och historisk konst.

Bo i stuga och njut av friheten

Att bo i stuga på Öland ger också en frihet som få andra boendeformer kan erbjuda. Du kan själv bestämma din dag utan att behöva anpassa dig till fasta tider för måltider eller aktiviteter. En stuga öland ger dig dessutom möjlighet att laga egen mat, något som både kan vara ekonomiskt och trevligt. Att använda lokala råvaror från öns marknader och gårdsbutiker kan bli en del av din semesterupplevelse.

Många stugor ligger dessutom väldigt nära naturen, vilket betyder att morgonkaffet kan avnjutas till fågelkvitter och en promenad vid havet är bara några steg bort. Detta gör att du verkligen får chansen att koppla av och njuta av semestern på dina egna villkor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *